
איילת אידלברג | יפן "אומאמי"
תאריכים קרובים
פרטי הסרט
הרצאה: על טעם, על ריח ועל מנטליות – בגירסה היפנית
מה זה אומאמי? זו מילה יפנית שפירושה "טעים" או "ערב לחך". אומאמי נחשב לטעם החמישי – לצד חמוץ, מלוח, מתוק ומר – שלא כולם יודעים לזהות.
בהרצאה זו נצא למסע בעקבות הטעם והריח, ננסה להבין מהו אותו טעם חמקמק, ואיך כל זה קשור לפילוסופיה, למנטליות ולהצלחה הכלכלית היפנית. מה המשותף לעבודה בפס ייצור במפעל יפני ולעבודה במטבחי מסעדות עילית?
כיצד המושגים הפילוסופיים וואבי וסאבי מאפשרים להבין את מהות הכנת האוכל ביפן? הרצאה צבעונית (ומעוררת תיאבון… אל תגיעו רעבים להרצאה ולסרט!).
הסרט: אומאמי Umami
גבריאל, שף מוביל בצרפת, מקבל את כוכב המישלן השלישי שלו. למרות זאת, הוא אינו מצליח להיות מאושר – חייו ריקים, יחסיו המשפחתיים מתוחים, והוא שוקע בשתייה. בעקבות המלצת חבר, הוא יוצא למסע ליפן, בעקבות טעם אומאמי, אותו גילה לראשונה כששף יפני צעיר הביס אותו עם קערת ראמן.
האם הוא יצליח למצוא את טעם החיים?
בימוי: סלוני סוו
צרפת/יפן | אורך: 105 דקות